Els' Wandelverslagen
Verslag van het Veluwe Zwerfpad, 2010 - 2015.
Sonsbeek
Gisteravond heerlijk gegeten in hotel Kruller. We staan relaxed op vanmorgen, hoeven niet zo ver vandaag. Een beetje te relaxed eigenlijk, want als we na het heerlijke ontbijt vertrekken is het niet vroeg meer. Eerst rijden we naar Lunteren en parkeren we de auto in de buurt van het station. Dan eventjes het dorp in voor koffie en vervolgens een half uurtje door het bos fietsen naar ons startpunt. Het is heerlijk weer, fleece blijft in de rugzak en de broekspijpen gaan daarbij. Het eerste stuk van de route gaat door landgoed De Valouwe. Prachtig is het hier, heel stil, leuke slingerpaadjes, heuveltjes. Mijn fantasie slaat op hol; hier verwacht ik elk moment Roodkapje tegen te komen, of de boze wolf, de zeven dwergen zou ook kunnen. Dat hier niet gemarkeerd mag worden en we alleen op beschrijving en kaart lopen maakt het extra spannend, we moeten goed opletten.
Volgende
Naar boven
Vorige
Vervolgens lopen we het Wekeromse Zand op, ook heel mooi. t Is hier wel weer even ploegen door mul zand, maar anders dan vorige week op het Kootwijkerzand zijn hier veel markeringen. Weer in het bos is het tijd voor de picknick aan een mooi vennetje. In de verte horen we een geluid dat we menen te herkennen als burlende herten. Zou zomaar kunnen.

Vrijdag 3 oktober 2014

 

bushalte Apeldoornseweg - Lunteren NS 13 km

We lopen het bos weer in. Het landschap glooit hier behoorlijk, krijgen we altijd zon heerlijk buitenlandgevoel van. De route gaat over de Goudsberg, langs het middelpunt van Nederland (alhoewel er daar meerdere van schijnen te bestaan). Dan nog een stukje langs de rand van de Gelderse Vallei. De scheiding tussen Veluwe en Vallei is hier heel duidelijk: wij lopen wat hoger en kijken fijn over de mas heen de Vallei in. Maar als we Lunteren naderen ontkomen we er niet meer aan en lopen we, ik herhaal mezelf maar weer eens, langs muren van meer dan manshoge mas. Wel over leuke achterompaadjes trouwens. Al snel zijn we dan bij het station van Lunteren, een welvarend dorp, zo is onze indruk. Fietsen ophalen en weer huiswaarts. Er resten ons nog zon 40 km tot aan Arnhem en dan is het gedaan met het Veluwe Zwerfpad.
De route beschrijft nog even een ommetje langs een reconstructie van Celtic Fields, ook wel en wat mij betreft beter, want met Kelten heeft het niets van doen, raatakkers genoemd. In de ijzertijd lag hier een groot akkercomplex.
Reconstructie van een waterput
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's Belgi/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact