Els' Wandelverslagen
Verslag van het Texelpad, 2006.
Het Texelpad is een streekpad van het Nivon. Dit 'rondje Texel' laat het Waddeneiland in al zijn verscheidenheid zien, zowel de Noordzeekant als de Waddenkant, en is 76 km lang, precies goed voor een trektocht van vier dagen.

Wij liepen het pad van 27 t/m 30 oktober 2006. Bertus moest een dag eerder voor zijn werk in Den Burg zijn en we vonden het leuk er dan maar meteen een paar dagen wandelen aan vast te knopen. Ik vermaakte mijzelf die dag met een bezoek aan Ecomare (leuk!) en de winkeltjes van Den Burg.

Wij logeerden bij Vrienden op de Fiets, prima onderkomens, de één wat luxueuzer dan de ander, maar overal een gastvrij onthaal en een uitgebreid ontbijt.

Achteraf zou ik er niet meer voor kiezen dit pad zo laat in het jaar te lopen. Als je vier dagen achter elkaar loopt met een zwaardere rugzak dan gewend bij dagtochten, heb je wel behoefte aan een geregelde rustpauze. Daar was nu niet altijd gelegenheid voor, omdat de weersomstandigheden dat meestal niet toelieten en er lang niet altijd op de goede momenten cafés of restaurants langs de route lagen en dat maakte het voor mij toch wel zwaar. De natuur is erg mooi op het eiland, veel vogels ook te zien, maar zou naar mijn smaak in het voorjaar of vroeg in de zomer nog mooier zijn. Dan bloeit er van alles en vallen er zelfs bollenvelden te bewonderen. Desondanks hebben we natuurlijk geen spijt van deze tocht; er was veel te genieten.

December 2006
Volgende
Naar boven
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's België/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact