Els' Wandelverslagen
Verslag van het Marskramerpad, 2009 - 2011.
Het volgende pad op ons verlanglijstje was het Marskramerpad. Net als het Trekvogelpad van oost naar west een dwarsdoorsnede van Nederland, van Bad Bentheim, net over de grens bij Oldenzaal, tot Den Haag. De route (360 km) is net vernieuwd, een samenvoeging van de drie oude boekjes Marskramerpad en uitgebreid vanaf Bad Bentheim. Zo is nog duidelijker dat de route deel uit maakt van de Europese E11, van Den Haag naar de grens tussen Polen en Litouwen.

In juni 2009 zijn we gestart met een bezoek aan Bad Benheim met zijn fraaie kasteel. In het najaar liepen we nog een paar etappes door Twente, waar we altijd zo graag wandelen. Begin 2010 verbleven we een lang weekend in Deventer om deze stad uitgebreid te bezoeken. De moeite waard! Daarna volgde een prachtig traject over de Veluwe en vervolgens de Gelderse Vallei. In Amersfoort brachten we ook een dag door en daarna liepen we via de Utrechtse Heuvelrug tot Hollandsche Rading. Pas in april 2011 gingen we weer verder. Nu een heel ander landschap: de Utrechtse en Hollandse veenweiden. Ook erg mooi, we liepen veel langs water. Opvallend vonden we dat je, hoewel in de randstad, in het Groene Hart nog zo rustig kunt lopen.
- Bad Bentheim - Oldenzaal
- Oldenzaal - Twentekanaal
- Twentekanaal - Holten
- Holten - Lettele
- Lettele - Deventer
- Deventer - Hoenderloo
Hoenderloo - Appel
- Appel - Amersfoort
- Amersfoort - Hollandsche Rading
- Hollandsche Rading - Zevenhoven
- Zevenhoven - Leiden
- Leiden - Scheveningen
Volgende
Naar boven
En augustus van dat jaar hebben we het Marskramerpad afgerond: nog twee dagen via landgoederen op de oude strandwallen langs Wassenaar en door Den Haag. We eindigden op de vrijwel enige en dus drukste stranddag van de zomer op het strand van Scheveningen.

Augustus 2011
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's BelgiŽ/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact