Els' Wandelverslagen
Verslag van het Domelapad, gelopen in 2004.
Na het Pieterpad en de eerste helft van het Noaberpad ontstond de behoefte aan een Lange Afstands Wandelroute dichter bij huis om af en toe een dagtocht te maken. Het Domelapad van Haren naar Steenwijk (150 km) was een logische keus. Bertus wist het boekje, dat officieel uitverkocht is, op de kop te tikken in een boekenzaak in Assen.
De route van het Domelapad loopt voornamelijk door de veengebieden van noordoost Nederland, waar de bevolking een hard bestaan leidde en Domela Nieuwenhuis eind 19e eeuw veel volgelingen had.
Het boekje is niet meer verkrijgbaar omdat de route herzien wordt en dat is begrijpelijk. Er zitten mooie stukken bij, maar vaak ook gaat het door nieuwbouwwijken of langs drukke wegen. We liepen veel over asfalt. Het is bovendien de vraag of het thema van Domela Nieuwenhuis (wie kent hem nog?) en de geschiedenis van het socialisme de moderne wandelaar nog wel zo aanspreekt. Die gaat het toch vooral om de natuur. Toch hebben wij ook het Domelapad met plezier gelopen. Je bent verslaafd of je bent het niet!

Januari 2005
- Eelde - Zorgvlied
 
- Zorgvlied - Steenwijk
Volgende
Naar boven
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's BelgiŽ/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact