Els' Wandelverslagen
Verslag van het Veluwe Zwerfpad, 2010 - 2015.

Vrijdag 15 augustus 2014

 

Leuvenum - Putten 16 km

Nu de hei weer bloeit willen we graag nog een paar dagen over de Veluwe wandelen. Eigenlijk hadden we gehoopt te kunnen kamperen, maar aan het mooie weer deze zomer is een eind gekomen, het is wisselvallig en niet meer zo warm. Daarom logeren we bij mijn moeder in Nunspeet, een goede uitvalsbasis. Vannacht zijn er flinke buien gevallen, maar vanochtend ziet het er goed uit. We parkeren de auto in Putten en fietsen lekker zo’n 10 km door het bos en over de hei naar Leuvenum, waar we de fietsen stallen bij de Zwarte Boer. Koffie kunnen we er helaas nog niet krijgen, we zijn een kwartier te vroeg. Dat er op dit ogenblik ook hotelgasten aan de koffie zitten is “iets anders” en “anders zit het terras direct vol”. Ja, stel je toch voor. Niet direct klantvriendelijk, maar we hebben toch wel veel zin in koffie en een alternatief is er niet. We installeren ons dus op het terras, waar de toch welwillende serveerster even later de bestelling komt opnemen. Na de koffie (met appeltaart; we hadden toch trek na zo’n fietstochtje) gaan we op pad over de hei, die inderdaad al prachtig bloeit, en door het bos.
Als we om een uur of 2 even op een bankje pauzeren bij de prachtige jugendstil villa Oud Groevenbeek komen er donkere wolken aan, gaat het waaien en wordt het fris, maar het blijft droog. Even later schijnt de zon weer. Hoewel Leuvenum ten oosten van Putten ligt, maken we een grote slinger om dit dorp heen, om er aan de westkant binnen te lopen. We zijn dan al snel bij de auto, fietsen ophalen bij de Zwarte Boer (het terras zit vol) en terug naar Nunspeet.
Sonsbeek
Het weer is prima, redelijk zonnig en zo’n 20 °, hooguit nogal plakkerig. Door de regen vannacht en de afgelopen dagen zijn de paden hier en daar behoorlijk modderig en moeten we af en toe langs diepe plassen en modderpoelen laveren.
Volgende
Naar boven
Vorige
Vanmorgen de fietsen in Kootwijk neergezet, het plan is tot Kootwijk te lopen. De auto parkeren we op het P+R terrein bij busstation Wittenberg om daar de bus naar Putten te nemen. Het hele stuk fietsen van Kootwijk naar Putten vinden we wat te ver, maar de 7 km van Kootwijk naar Wittenberg zal vanmiddag goed te doen zijn. Als we uitstappen in Putten is het nog zonnig, maar donkere wolken zijn in aantocht. Dat belooft wat, de weermannen en –vrouwen hebben een mooie dag voorspeld, hooguit een buitje in het oosten en kijk nou eens. Eerst maar koffie, in het dorpscentrum op meerdere plaatsen verkrijgbaar. Op het moment dat we binnenstappen begint het te regenen. We haasten ons niet en als we vertrekken is het bijna weer droog. We lopen dan al snel het bos in en dat blijft het verder. Net als gisteren regelmatig plassen en modder.

Zaterdag 16 augustus 2014

 

Putten - Garderen 11 km

Geen wild helaas, wel veel wroetsporen van wilde zwijnen. Er valt een paar keer een klein buitje, maar daar hebben we onder de bomen geen last van. Maar de opklaringen duren maar kort, het weer valt eigenlijk nogal tegen. De markeringen op dit traject, en dat viel ons gisteren ook op, zijn hier en daar nogal summier of onlogisch en ook de beschrijving in het boekje is niet overal even duidelijk. Hier valt nog wel wat te verbeteren. Vlak voor Garderen zit er een leuk stukje in de route: een slingerpad over een heuvelrug. Lopen we even lekker te stijgen en te dalen op de Veluwe. Als we de rand van Garderen bereiken valt er een beste bui. We schuilen maar even onder een paar bomen, hoeven de regenkleding nog niet aan. Het ziet er naar uit dat er meer buien in aantocht zijn. Bovendien hebben we niet veel energie meer en heb ik last van mijn voeten. We gaan niet verder. We drinken een kop thee/koffie bij de inmiddels vertrouwde bakkerij Schuiteman, dan met de bus naar de P+R, fietsen ophalen in Kootwijk en huiswaarts.
vz%20353.jpg
Dood muisje op ons pad.
Prachtige mozaïekbank.
Kerk van Putten
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's België/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact