Els' Wandelverslagen
Verslag van het Veluwe Zwerfpad, 2010 - 2015.

Donderdag 24 oktober 2013

 

Vaassen - Vierhouten 15 km

Gisteravond verrukkelijk wild gegeten in Boshuis Drie in Speuld! Leuke tent, aardige bediening: een aanrader! īt Zat er stampvol, dat zegt wel wat. De lucht ziet er deze morgen veelbelovend blauw uit. We rijden eerst naar Apeldoorn waar we de auto in de buurt van de bushalte bij de Gedenknaald neerzetten en van daaruit de bus naar Vaassen nemen. In Vaassen vinden we een bakker die koffie en belegde broodjes heeft en zo maken we een prima maar wat late start. Elspeet zullen we vandaag niet halen, zoals we aanvankelijk van plan waren, we gaan tot Vierhouten. Het is inderdaad heerlijk weer: iets frisser dan gisteren, maar omdat het heel zonnig is en vooral veel minder wind, is het eigenlijk de aangenaamste dag van de drie. We wandelen terug langs de andere kant van de Cannenburgh, prachtig in de zon, en dan weer richting het bos.
Veel bos vandaag en ook een paar mooie heidevelden. Ook komen we door Gortel, een klein boerendorpje met Hans-en-Grietjehuizen, als een oase in het bos. Aan de rand van een groot heideveld eten we, met veel geklieder want eiersalade, onze broodjes op en gaan dan weer verder. Soms is het heel rustig onderweg en wanen we ons helemaal alleen, maar af en toe is er meer drukte: het is tenslotte herfstvakantie. Opvallend: we zien hier nog bordjes met afsluitingen vanwege de voorbije bronstperiode, maar wandelaars van lange-afstandspaden hebben wel toegang. Zo kan het dus ook!
Sonsbeek
We maken nog een korte stop bij het Geheime Dorp, waar we vroeger toen wij nog in Nunspeet woonden ook wel eens kwamen. In Vierhouten zijn veel uitnodigende maar behoorlijk volle terrasjes, maar wij lopen door naar de bushalte. Hier moeten we nog even wachten en doen dat op een bankje in de zon. In Elspeet stappen we over, de bus naar Apeldoorn staat er al, dat gaat heel vlot. Mooie wandeldagen geweest, ook al was Bertus verkouden en niet helemaal fit. En geen wild gezien jammer genoeg. Hoewel, vanuit de bus tussen Vierhouten en Elspeet stond, vlakbij de drukke weg, een moeflon in de hei. Hoe bestaat het!
Volgende
Naar boven
Vorige
En hier zijn nog de paddenstoelenfoto's. Prachtig toch!
vz%20290.jpg
Laantje langs de Cannenburgh
Gereconstrueerde watermolen bij de Cannenburgh
Vijver bij de Cannenburgh
Gortel
Home
 
LAW's in Nederland
Pieterpad
Noaberpad
Domelapad
Wad- en Wierdenpad
Trekvogelpad
Zevenwoudenpad
Overijssels Havezatenpad
Friese Kustpad
Marskramerpad
Grote Rivierenpad
Hollands Kustpad/GR5
Groot Frieslandpad
 
Streekpaden
Drenthepad
Texelpad
Veluwe Zwerfpad
 
LAW's Drents Landschap
Loop van de Reest
Loop van het Oude Diep
Loop van de Drentsche Aa
Loop van het Oude Diep 2
Loop langs de Hunebedden
 
LAW's BelgiŽ/Luxemburg/Frankrijk
GR5
GR65
 
Overig
Westerkwartierpluspad
Dwalen door Drenthe
Roots Natuurpad
 
Links
Contact